Abonneren  Inloggen
Van onze partner Sidekix

De onmisbare rol van print bij EK-acties

25 juni 2024

In de aanloop naar het EK voetbal hebben grote A-merken in Nederland volop ingezet op print om hun promotiecampagnes kracht bij te zetten. Promotioneel drukwerk, actie mailings, posters en speciale EK-verpakkingen in de iconische kleur oranje van het Nederlands Elftal spelen een cruciale rol in de zichtbaarheid en het succes van deze campagnes.

Bier en TV’s

Een goed voorbeeld hiervan is KPN, die een grootschalige EK-actie heeft opgezet waarbij nieuwe klanten een Samsung TV ontvangen bij het afsluiten van een KPN abonnement. KPN maakt gebruik van opvallende printuitingen om de aandacht van het publiek te trekken. Deze fysieke promotiemiddelen versterken de online campagne door de zichtbaarheid in winkels en openbare ruimtes te vergroten.

Royal Swinkels, bekend van haar platform "Dare To Drink Different", benut de EK-gekte met unieke bieracties. Zo is er een speciaal biertje van Uiltje Brewing Company met de naam "DIKKE LUL 3-0" op de markt gebracht. De campagne wordt ondersteund door kleurrijke verpakkingen en promotioneel materiaal, waardoor consumenten direct worden aangesproken en verleid om deel te nemen aan de festiviteiten.

Online en Fulfilment

Naast fysieke promotiemiddelen spelen online elementen een steeds grotere rol in deze campagnes. Digitale vouchers, deelname aan winacties en gepersonaliseerde online ervaringen zijn tegenwoordig onmisbaar. De combinatie van print en digitale elementen zorgt voor een multi-channel benadering die de consument zowel online als offline bereikt.

Een belangrijk aspect van deze campagnes is de fulfilment van de prijzen, iets waar Sidekix ook voor zorgt vanuit zijn warehouse. Een goed voorbeeld hiervan is de winactie "Breaking Boundaries" van de Nationale Postcode Loterij en The New Originals. Hierbij konden deelnemers een uniek limited edition Postcode Loterij X The New Originals fan shirt winnen, speciaal ontworpen om Oranje aan te moedigen. De volledige logistieke afhandeling, van opslag tot verzending, werd verzorgd door Sidekix.

Print = Impact

De expertise van bedrijven zoals Sidekix, die zowel print als digitale oplossingen aanbieden, wordt hierbij steeds waardevoller. Zij kunnen fysieke en digitale campagnes naadloos integreren, wat resulteert in een krachtige en effectieve promotie. Met geavanceerde digitale printers en uitgebreide campagne management systemen kunnen zij grote merken helpen om hun inhaakcampagnes optimaal uit te voeren.

De EK-acties van A-merken laten zien dat print nog steeds een onmisbaar onderdeel is van marketingstrategieën, vooral wanneer het gaat om grote sportevenementen. De combinatie van print en digitale promoties zorgt voor maximale impact en betrokkenheid, wat essentieel is voor het succes van deze campagnes.

Bekijk klantcases van Sidekix op de website.