Abonneren  Inloggen

Fujifilm sluit deal voor offsetplaten met DPG Media

21 juni 2024

Fujifilm heeft een deal met krantenuitgever DPG Media aangekondigd. Op drupa 2024 bevestigde DPG Media de investering in zes XStream thermische CTP-plaatbelichters, samen met een aanzienlijk volume Fujifilm Superia ZX-N procesvrije platen.

De deal is overeengekomen als onderdeel van Fujifilms Platesense-programma. Als onderdeel van dit initiatief levert Fujifilm platen aan zijn klanten wanneer zij deze nodig hebben, samen met alle bijbehorende CTP-apparatuur en verbruiksartikelen. Fujifilm beheert ook de inzameling van afval en aluminium en biedt processoronderhoud, service en ondersteuning.

‘We zijn naar Fujifilm gekomen omdat het een gevestigde naam is in de markt, met bewezen, hoogwaardige druktechnologieën’, zegt André Fokkema, Directeur Printing bij DPG Media. ‘Wij willen een onbemande plaatproductie realiseren. Dankzij het Platesense-programma dat de stress van plaatproductie- en beheerprocessen wegneemt, kunnen we ons bovendien concentreren op het runnen van onze bedrijven, terwijl we profiteren van automatisering, productiviteit en operationele kostenbesparingen.’

Thomas Kurz, Head of Sales Newspaper, Fujifilm Europe, voegt hieraan toe: ‘Onze offsettechnologie blijft industrieën zoals de krantendrukkerij ondersteunen – en onze deal met DPG Media is daar een uitstekend voorbeeld van. Onze procesvrije CTP-platen bieden niet alleen alle voordelen van 100% besparing op de middelen die nodig zijn voor de verwerking, maar garanderen ook een uitzonderlijke kwaliteit en betrouwbaarheid. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met DPG Media.’

Foto boven: Thomas Kurz, Head of Sales Newspaper, Fujifilm Europe (links) en André Fokkema, Directeur Printing bij DPG Media


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief