Abonneren  Inloggen

Sign Again® introduceert nieuwe plaatdikte en structuren

29 februari 2024

Vorig jaar lanceerde Probo het eerste circulaire plaatmateriaal Sign Again®. Recent werd een nieuwe plaatdikte van 2 mm toegevoegd en is de 4 mm variant te bestellen met structuur voor nog meer functionaliteit. Productontwikkelaar Tjalling Werkman praat ons bij over de allerlaatste ontwikkelingen.

Probo introduceert Sign Again® als het allereerste 100% gerecyclede plaatmateriaal, waar innovatie en recycling elkaar ontmoeten. ‘Veel printmaterialen worden na lang of kort gebruik weggedaan. Vrijwel alle materialen die recyclebaar zijn, worden niet daadwerkelijk gerecycled, simpelweg omdat die mogelijkheden niet bestaan. Daar brengt de beweging Sign Again verandering in. Voor Sign Again® verwerken we snijresten en gebruikte spandoeken tot nieuw te printen plaatmateriaal. Zo blijft print betaalbaar en beschikbaar en zijn we niet afhankelijk van steeds schaarser wordende grondstoffen.’

De Sign Again® plaat in 4mm dikte als wandoplossing

‘Sign Again® is sterk, slag- en krasvast, B1 gecertificeerd en buigzaam. Het basismateriaal is een combinatie van de sterke punten van Forex en Dibond. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.’

Nieuwe plaatdikte van 2 mm

Tjalling Werkman: ‘Samen met mijn team is er op basis van klantfeedback een plaatdikte van 2 mm toegevoegd naast de 4 mm. De dunnere en lichtere plaat biedt niet alleen meer flexibiliteit maar is ook kosten efficiënter en eenvoudiger te monteren. De 2 mm is goed inzetbaar als bewegwijzering, freesletters, POS-oplossingen en promotionele vloertoepassingen.’

De Sign Again® plaat in 2mm dikte is inzetbaar als promotionele vloertoepassing

Meer functionaliteit door toevoeging van structuren

‘Naast het aanbieden van een vlakke plaat kan je nu ook Sign Again® met structuur bestellen. Deze structuur persen we in de plaat voordat deze door de printer gaat. Er zijn drie opties: traanplaat, tegeltjesmotief en houtnerf. Maar ook een gepersonaliseerde structuur is mogelijk op aanvraag. Met bijvoorbeeld een tegeltjesstructuur is Sign Again® perfect voor (pr)interieurtoepassingen zoals wandbekleding in badkamers of toiletvoorzieningen. En kies je voor een traanplaat structuur dan maak je van Sign Again® een praktische en veilige promotionele vloertoepassing met een antislip als eigenschap.’

Samplebox en interactieve brochure

‘We willen en moeten verantwoordelijkheid nemen voor de producten die wij als industrie versturen’, sluit Werkman af. ‘Ons doel is om print niet meer eenmalig in- en verkopen, maar deze juist in een loop te brengen en te houden. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige printmarkt die een positieve impact heeft op mens en milieu. Met de introductie van de nieuwe plaatdikte en de toevoeging van structuren vergroten we de veelzijdigheid en functionaliteit van Sign Again® zodat de printprofessional zijn werk kan doen op een duurzame en innovatieve manier.’

Om printprofessionals kennis te laten maken met Sign Again® is er een samplebox gemaakt. Daarnaast is er een interactieve brochure beschikbaar met uitgebreide informatie.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief