Abonneren  Inloggen

Nieuwe hoofdredacteur PRINTmatters

1 februari 2024

Robbert Delfos stopt per 1 februari als hoofdredacteur bij PRINTmatters en vertrekt bij ManagementMedia. Het stokje wordt overgenomen door Wim Danhof. Hij werkte eerder een aantal jaar bij PRINTmatters en bleef als vaste freelancer verbonden aan de titel.

Na 50 jaar bezig in het grafische, breekt nu de tijd aan om ook ruimte te geven aan andere interessegebieden’, zegt Robbert Delfos over zijn vertrek. ‘De afgelopen 15 jaar mocht ik de markt informeren over ontwikkelingen in het vak via de titels Graficus en PRINTmatters, waarvan 10 jaar als hoofdredacteur. Ik vond dat een eer. Mijn dank gaat uit naar mijn collega’s en vooral alle printprofessionals die ik in al die jaren sprak en interviewde. Het ‘grafische’ blijft een prachtig vak dat ik met passie blijf volgen.’

Over zijn opvolger: ‘Wim Danhof neemt het stokje over. Hij kent de printwereld en PRINTmatters. Hij was tot 2020 zelfs een paar jaar een schrijvende collega. Nadat hij voor zichzelf startte, besteedde ik graag opdrachten aan hem uit. Een gedreven persoon die na een grondige analyse een verhaal helder én aantrekkelijk weet te brengen.’

Wim Danhof, die per 1 februari het hoofdredacteurschap overneemt: ‘Inderdaad heb ik recent prettig samengewerkt in dat prachtige, statige pand van ManagementMedia in Hilversum. Serieus doorwerken en de nodige humor gingen hand in hand. De laatste jaren heb ik als freelancer voeling gehouden met alles wat raakt aan print.

Daarnaast heb ik voor bedrijven en zakelijke websites als deondernemer.nl veelvuldig geschreven over digitalisering, duurzaamheid, cybercriminaliteit en kunstmatige intelligentie. Thema’s die natuurlijk ook drastisch inwerken op de grafische sector en de signwereld. Ik vind het leuk om mij nu weer helemaal in deze werelden onder te dompelen, als hoofdredacteur van PRINTmatters. Na 15 jaar, waarin Robbert met bezieling en met passie over print schreef en langdurig leiding gaf aan PRINTmatters, heb ik grote schoenen te vullen. Maar ik vermoed dat de dynamiek van de printsector mij geen tijd gunt daar lang bij stil te blijven staan.’ Wim is te bereiken via wim.danhof@managementmedia.nl.

Robbert, namens het hele team van PRINTmatters bedankt voor je inzet en het delen van jouw kennis en kunde van de grafische branche!