Abonneren  Inloggen

Inspirerende ‘Partijbijeenkomst’ KVGO

16 november 2023

In Het Oude Magazijn in Amersfoort vond dinsdag 14 november de ‘Partijbijeenkomst van de Grafische Partij’ plaats, georganiseerd door het KVGO. Naast de Algemene Ledenvergadering stonden er diverse sprekers en workshops op het programma. Onder het motto ‘Ben jij ook van de partij?’, een vette knipoog naar de verkiezingen komende week, konden ook niet-leden daarbij aansluiten.

Tijdens de ledenvergadering werd o.a. gesproken over wat het KVGO zou kunnen of moeten doen om ondernemers in de grafische sector (nog) beter te ondersteunen. Daarnaast kwamen benoemingen in de ledenraad en onderhandelingscommissie en de begroting en KVGO-contributie 2024 aan de orde.

Na de lunch opende dagvoorzitter Wim van Rooijen, van duo de Fountainheads, de ‘Partijbijeenkomst’. Dick Naafs, de voorzitter van KVGO sprak over de uitdagingen voor grafische ondernemers en welke acties het KVGO onderneemt om die uitdagingen het hoofd te bieden. Daarna maakten de aanwezigen een onder begeleiding van de Fountainheads een sprong naar de grafische industrie in 2032. Hoe ziet die toekomst eruit? Wat zal er anders zijn, waar kunnen we nu al op inspringen?

Workshops

Vervolgens was het tijd voor twee workshoprondes, waarvoor de deelnemers per ronde uit een aantal workshops konden kiezen. Door deze opzet kwamen er mooie gesprekken op gang. Zo werd duidelijk dat er in Nederland 1100 bedrijven actief zijn in de grafische industrie, nog eens 1200 zzp’ers en dat er in totaal zo’n 17.000 mensen werkzaam zijn in de grafimedia. De gemiddelde leeftijd van die werknemers is 52 jaar. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er een jongere generatie instroomt? De omzet van de grafische industrie zal dit jaar zo’n 3,5 miljard euro zijn, een stijging van 300 miljoen. Wat gaat er goed, waar liggen de kansen en hoe kunnen bedrijven overleven in een veranderende markt? Door er samen over te brainstormen kwamen de deelnemers tot nieuwe inzichten.

Na afloop van de workshops sprak Raymond Puts, algemeen directeur AWVN, over het onderwerp Vernieuwd Werkgeven. Ook werd er officieel afscheid genomen van oud-directeur van het KVGO Bram ter Beek. De dag werd afgesloten met een gezellig netwerkbuffet.

De frisse benadering van dit jaarlijkse event en het afwisselende programma resulteerde in een enorm inspirerende Partijbijeenkomst van het KVGO. Volgend jaar weer? Wij stemmen voor!


Wekelijks het laatste nieuws van PRINTmatters in je inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief