Abonneren  Inloggen

AtéCé Dortland Open: ‘volle bak’ genieten

4 september 2023

De veertiende editie van het AtéCé Dortland Open was wederom een succes. Er kwamen 72 golfliefhebbers naar de ‘thuisbaan’ van het toernooi, Golfpark Hitland in Nieuwerkerk aan de IJssel. De weersgoden waren de golfliefhebbers zoals zo vaak goedgezind, want het bleef bijna de hele dag droog, de temperatuur was aangenaam en de sfeer zoals altijd opperbest. Dat kenmerkt het populaire golftoernooi, dat gespeeld wordt volgens het Texas Scramble systeem. Dat maakte de strijdlust er niet minder om. Want hoewel meedoen belangrijker is dan winnen, wil geen enkel team voor elkaar onder doen.

Er werd gegolft op het scherpst van de snede en ‘volle bak’ genoten van het spelletje, de versnaperingen en de (licht alcoholhoudende) verfrissingen onderweg. Aangekomen op de negentiende hole hield het plezier niet op. Integendeel, volop gezelligheid, sterke verhalen, een goed verzorgd buffet en het uitreiken van de kampioensbekers. Altijd weer een hilarische happening, waar toch met een gezonde spanning naar werd uitgekeken. Dit jaar werd het toernooi gewonnen door de flight van ex-grafisch ondernemer Bert Romer en Nico Kok van Elburg-Smit. Zijn waren samen met hun partners de beste van allemaal en gingen met de grootste bekers aan de haal. Na deze ceremonie hielden de meeste gasten het voor gezien, maar niet iedereen keerde huiswaarts. Want in de geest van het golfevent bleef het nog lang gezellig en ging pas laat het licht uit op Hitland. Ook dat hoort bij het AtéCé Dortland Open.

Foto boven, van links naar rechts: Nico Kok (Elburg-Smit) en zijn vrouw Claudia samen met flightgenoten Annemieke en Bert Romer. Foto door Giuseppe Toppers | Danto


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters