Abonneren  Inloggen

Dunste sleeve ooit

10 mei 2023

Het Oostenrijkse CCL Label Völkermarkt presenteert de dunste folie op de markt tot nu toe. Daardoor is minder plastic nodig. De toepassing vindt zijn weg veelal als bedrukte sleeves, een bedrukt omhulsel van flessen. Het materiaal heeft een dikte van 30 micron.

Het is speciaal ontwikkeld voor herbruikbare met statiegeld betaalde PET-flessen van 1 liter. ‘Deze extreem dunne stretch sleeve is ontwikkeld met duurzaamheid in het achterhoofd. Met 30 micron is de sleeve veel dunner dan de “standaard” 45 micron sleeves,’ zegt Thorsten Umek, product manager bij CCL Völkermarkt. ‘Er zal veel minder grondstof nodig zijn om deze hoes te vervaardigen, wat helpt om de ecologische voetafdruk van het product te verkleinen. Door over te stappen van 45 naar 30 micron kunnen drankmerken tot 32 ton plastic besparen per 100 miljoen hoezen. Dat zijn 5 volwassen Afrikaanse olifanten.’


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief