Abonneren  Inloggen

Harald Jasper nieuwe managing director Actega Metal Print

25 januari 2023

Actega heeft Harald Jasper benoemd tot nieuwe algemeen directeur van zijn Metal Print-divisie. Jasper was bijna vijf jaar Chief Operations Officer bij het Duitse Actega en was in die tijd betrokken bij de ontwikkeling van EcoLeaf, de vloeibare folietechniek. Jasper volgt Stephan Plenz op als algemeen directeur van Actega Metal Print.

Actega Metal Print brengt de EcoLeaf-metallisatietechnologie op de markt, een techniek waarover PRINTmatters vorig jaar uitgebreid publiceerde. Is vloeibare folie van Actega een revolutie? | PRINTmatters. Dit proces wordt geclaimd als een duurzame metallisatietechnologie vanwege het gebruik van minder materiaal om metalen veredeling op etiketten en verpakkingen te maken in vergelijking met conventionele folieprocessen.

Marktversnelling

Jasper was bijna vijf jaar Chief Operations Officer bij Actega en gedurende die tijd betrokken bij de ontwikkeling van EcoLeaf, inclusief de chemie en de engineering van de machine. Actega-voorzitter Thorsten Kröller zei op dlpmag.com: 'Als een van de oprichters en een belangrijke speler in de ontwikkeling van deze innovatieve technologie bij Actega Metal Print, was de expertise van Harald een integraal onderdeel van de totstandkoming van de huidige structuur van EcoLeaf. Na jarenlang te hebben geperfectioneerd voordat het werd gelanceerd in een steeds evoluerende markt, onder leiding van Harald, geloven we dat de marktversnelling voor EcoLeaf op handen is en de industrie voor altijd zal veranderen.'

Stephan Plenz

Kröller sprak ook zijn dank uit aan Stephan Plenz, ‘die een onschatbare blik van buitenaf op EcoLeaf heeft gegeven, met belangrijke product- en kostenverbeteringen die onder zijn visie zijn doorgevoerd, waardoor ze toekomstbestendig zijn tegen de steeds veranderende eisen van de klant’.