Abonneren  Inloggen

‘Fout drukwerk?? J/N’ in Nederlands Drukkerij Museum

18 november 2022

In het Nederlands Drukkerij Museum is vanaf dinsdag 22 november de tentoonstelling ‘Fout drukwerk?? J/N’ te zien. Door drukwerk tentoon te stellen dat vroeger grotendeels als ‘normaal’ werd gezien, maar waar we nu met verbazing naar kijken, brengt het museum in beeld hoe tijden veranderen.

Op de bovenverdieping van het museum zijn o.a. tijdschriften, platenhoezen, posters en boeken te zien, veelal in bruikleen van verzamelaars. ‘Het is allemaal origineel drukwerk en mensen zullen nog veel herkennen. Sommigen zullen ook geschokt zijn’, licht secretaris en organisator van de tentoonstelling Cees Jochems toe in een interview in de Etten-Leurse Bode. ‘We hebben zes verschillende thema’s, zoals politiek, racisme, oorlog en erotiek. Het is allemaal klein begonnen, maar uiteindelijk is deze tentoonstelling iets groots geworden. Helemaal ‘out of the box’ vinden wij, maar we laten de bezoekers zelf oordelen.’

Op 19 november vind de opening van de tentoonstelling voor genodigden plaats. Vanaf 22 november is ‘Fout drukwerk?? J/N’ een half jaar lang te zien in het museum. Bezoek de website van het Nederland Drukkerij Museum voor openingstijden en meer informatie.

Bron: Etten-Leurse Bode


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief