Abonneren  Inloggen

Filmdocumentaire over Drukkerij Smeets

24 oktober 2022

Op woensdag 2 november is in het Munttheater in Weert een documentaire te zien over de geschiedenis van Drukkerij Smeets. De filmdocumentaire is gemaakt door Jo Brunenberg en gaat over het ontstaan, de groei, bloei en uiteindelijke ondergang van Drukkerij Smeets en over de producten die daar werden gemaakt.

De documentaire, gepresenteerd door Stichting De Aldenborgh Weert, is gebaseerd op interviews met Jos Smeets, de laatste directeur uit de Smeets-drukkersfamilie. Hij overleed kort na de opnames.

Na de film zal John Caris, oud Smeets-medewerker en voormalig bestuursvoorzitter van de Roto Smeets Groep, ingaan op de factoren en het gedrag die ertoe leidden dat het gerenommeerde bedrijf in 2019 uiteindelijk failliet ging. De film wordt twee keer vertoond: er is een voorstelling om 14.00 uur en één om 19.30 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Of de film na 2 november ook online te zien zal zijn is nog niet bevestigd.

Bedrijfscomplex Smeets verkocht

Vorige week werd ook bekend dat het voormalige bedrijfscomplex van Drukkerij Roto Smeets aan de Molenveldstraat 90-100 / Weerterbeekweg 4-8 verkocht is. Het complex, gelegen op een perceel met een grootte van 43.081 m², is verkocht aan Next Level Development uit Eindhoven. Het bedrijf heeft plannen om er een nieuw toekomstbestendig en duurzaam bedrijfsgebouw te bouwen.

Bron: Weertdegekste

[Edit redactie 28-12-22: inmiddels is de film ook online te bekijken.]


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters Nieuwsbrief!