Abonneren  Inloggen

Mitsubishi HiTec Paper en SN Maschinenbau bundelen krachten

23 augustus 2022

Op het gebied van flexibele verpakkingen voor food en non-food is veel vraag naar duurzame oplossingen. Fabrikant van speciaal papier Mitsubishi HiTec Paper (Bielefeld, DE) en fabrikant van machines voor pouch-verpakkingen SN Maschinenbau (Wipperfürth, DE) bundelen nu hun krachten om veilige en milieuvriendelijke papieren verpakkingsoplossingen aan te bieden.

Mitsubishi HiTec Paper biedt al enige jaren een assortiment recyclebaar barrière-papier voor flexibele verpakkingen van food en non-food aan, onder de naam barricote®. SN Maschinenbau staat bekend om horizontale vorm-, vul- en sluitmachines voor een breed scala aan producten, met name voedingsmiddelen. In nauwe samenwerking en door middel van talloze testruns hebben de twee bedrijven nu bewezen dat het met water gecoate barricotepapier net zo betrouwbaar kan worden verwerkt op SN Maschinenbau pouch-verpakkingsmachines als folies. Dit elimineert kostbare tijd voor het omstellen van de machin

‘We hebben onze barricote Liner MG, Liner MGO, BAG WG en BAG WGOM met succes bij SN Maschinenbau kunnen testen voor het gebruik als stazakken’, zegt Andreas Carstensen, applicatie-ingenieur bij Mitsubishi HiTec Papier. ‘Alle barrièrepapier presteerde even goed in het proces als gevestigde kunststoffen. Ons papier vormt niet alleen een barrière tegen waterdamp, vet, olie, zuurstof en aroma, maar ook tegen migratie van minerale olie. Daarnaast is het recyclebaar in de oudpapier-cyclus, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, hitteverzegelbaar evenals FSC®- en PEFC™-gecertificeerd.’

‘Als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van horizontaal werkende verpakkingsmachines voor pouches, zijn we erg blij met de uitstekende samenwerking met Mitsubishi HiTec Paper en de positieve testresultaten. Dit bewijst maar weer dat een groot deel van de huidige duurzame monoverpakkingsmaterialen betrouwbaar kan worden verwerkt zonder extensieve aanpassing van de machinetechniek. Verder bieden wij samen met Mitsubishi HiTec Paper een oplossing voor de toenemende vraag naar papieren verpakkingen in de markt’, zegt Reiner Müller, Director Business Development & Global Accounts bij SN Maschinenbau. Beide bedrijven zullen aanwezig zijn op Fachpack 2022 in Neurenberg.

Geen nieuws meer missen? Schrijf je in voor de wekelijkse PRINTmatters Nieuwsbrief!