Abonneren  Inloggen

Display-fabrikant Holbox verdubbelt capaciteit met verhuizing naar nieuw pand in Roermond

28 juli 2022

Vanaf juni 2024 verlaat Holbox Echt om zich in Roermond te vestigen. De groei van de afgelopen jaren en de ambitie om verder te groeien vormen de basis voor de keuze om in Roermond een nieuw en volledig circulair pand te bouwen.

Holbox ontwerpt en maakt innovatieve kartonnen displays. In het 27.000 m2 grote CO2 neutrale pand ligt de focus nog meer op duurzaamheid. Daarnaast voorziet dit pand met een bedrijfsvloeroppervlakte van 17.290 m2 en kantooroppervlakte van ruim 3.750 m2 in de behoefte van het bedrijf om in de toekomst verder door te groeien, ontwikkelen en professionaliseren, zo is te lezen op de website van het bedrijf.

Een visualisatie van het nieuwe pand

Energieneutraal is het sleutelwoord in het ontwerp van de nieuwe locatie. Het pand is ruim twee keer zo groot als de huidige locatie in Echt. Drieduizend zonnepanelen bedekken een deel van het dak. Dit aantal dekt de stroombehoefte van het pand. Het pand biedt de mogelijkheid om nog verder te groeien.

Het grootste gedeelte van de 27.000 m2 wordt gebruikt voor productie en opslag. Afdelingen die geluid produceren - zoals CTP, drukkerij, cacheren, technische dienst, stansmakerij en de stansafdeling - worden onder een verdiepingsvloer gesitueerd. Daarbovenop komen ruimtes waar onder andere Shop Direct (webshop) en de ontwerpstudio komen te zitten.