Abonneren  Inloggen

ArjoWiggins-fabrieken gered door management buy out

26 september 2019

De Engelse papierfabrieken Stoneywood (in Aberdeen) en Chartham (Kent, foto) zijn gered door een management buy out. De kopers zijn ook in onderhandeling over de aankoop van andere ArjoWiggins-fabrieken.

 

Papierfabrikant ArjoWiggins kwam begin dit jaar in de problemen, waarna in korte tijd faillissement werd aangevraagd voor vestigingen over de hele wereld. De Engelse fabrieken gingen op 15 januari ‘into administration’, maar mochten van de curatoren verder produceren. Op 26 maart kwam er een bod van een derde partij, maar die kon de financiering niet rond krijgen. Een lange periode van stilte volgde, waarin dus op de achtergrond gewerkt werd aan deze management buy out. Die wordt betaald door Creative Paper Holding, waarin naast de deelnemende directeuren ook Shawbrook Bank, SQN Finance Income Fund en een aantal strategische klanten deelnemen. Een belangrijke bijdrage kwam verder van de Scottish Enterprise, een economisch ontwikkelingsagentschap van de Schotse overheid. Door de overname blijven in Aberdeen 450 banen behouden, in Kent 82 en bij het ook bij de deal behorende verkoopkantoor in Basingstoke 27 banen.
Het managementteam laat verder weten in een vergevorderd stadium te zijn over de overname van de niet-Engelse activiteiten van ArjoWiggins. Met name de Spaanse papierfabriek Guarro Casa en de Chinese Quzhou-fabriek worden hierbij concreet genoemd.