Publish 07-2011

Boek U30 over creatief Utrecht

De Utrechtse drukkerij Libertas brengt in november samen met Enof communicatiegroep een inspiratieboek uit waarmee ze heel creatief Utrecht op een unieke manier op de kaart zetten.

Uit het persbericht:
Het boek U30 wordt gemaakt voor en door de creatieve sector van de stad Utrecht en omgeving. U30 staat geheel in het teken van het getal 30. Het zijn niet alleen verschillende ontwerpbureaus die 30 letters en leestekens vormgeven om te laten zien wat ze in huis hebben, maar ook Utrechtse fotografen die hun fotografiekunsten tonen, geïnspireerd op het getal 30 en de stad Utrecht. Ook staan er in het boek creatieve doe-het-zelf-opdrachten en zogenaamde top 30-lijstjes, met bijvoorbeeld 30 attributen uit 30 jaar grafische industrie. Met de afmetingen van 30 x 30 centimeter is zelfs het formaat van het boek passend bij het thema. U30 besteedt ook aandacht aan de ontwikkelingen van de laatste 30 jaar creatieve industrie en slaat daarbij druktechnieken en veranderingen in de vormgeving niet over. Elke pagina in U30 wordt een feestje waarbij de makers de grenzen van druktechnieken en vormgeving opzoeken. Een must have voor iedereen die ook maar iets te maken heeft met creativiteit in deze stad!

Gezocht: grafisch talent
Behalve een prachtig podium voor ontwerpers en fotografen is er in U30 ook ruimte voor alle andere creatieve talenten uit Utrecht en omgeving. Voor hen worden in U30 384 vakjes van 30 vierkante centimeter gereserveerd. Deze worden gevuld met creatieve foto’s en ontwerpen die zowel typografisch, symbolisch, kalligrafisch, iconisch, illustratief als grafisch mogen zijn. Dus of je nu architect, ontwerper, student aan de HKU of freelance grafisch vormgever bent; iedereen een link heeft met de stad Utrecht kan 30 cm2 claimen. Meedoen kan via de website www.u30.nl, die vanaf vandaag online staat. Je kunt een ontwerp uploaden van zes centimeter hoog en vijf centimeter breed. De bijdrage is vrijwillig en wordt onder vermelding van de naam of website van de maker in U30 gepubliceerd. De enige voorwaarde die de maker meekrijgt is dat het ontwerp een link heeft met de stad Utrecht en/of het getal dertig.

Nog geen abonnement op Publish? Klik hier.

Online drukkerij
Briefpapier drukken
www.reclameland.nl

Lees in Publish, magazine voor digitaal creatieven:
1135
  • Max Kisman en Ben Newman: hoe vind je je eigen stijl?
  • Koduijn: de voordelen van een klein bureau
  • Smartwatch design: ontwerp je eigen watchface
  • Job, Joris & Marieke over hun succes met Cinema 4D


Nu verkrijgbaar

1135

Zoeken

Publish Login

Gratis account aanvragen Wachtwoord vergeten?