Laatste in Agenda

Schermafbeelding-2016-06-20-om-13.08.51

Summer school BNO

Net als vorig organiseert de BNO een zomerprogramma met lezingen, workshops en masterclasses over verschillende designdisciplines.

Overig nieuws

Boekenbranche uit crisis

Boek

De verkoop van het papieren boek trekt weer aan. De verwachte jaaromzet van de algemene boekenmarkt is 2,1% hoger dan in 2015 en de verwachte afzet neemt toe met 4,2%. Dat meldde Trouw onlangs, na een inventarisatie van de stand van zaken in de Nederlandse boekenbranche. De verkoop van het papieren raakte door de crisis in het slop, maar die periode lijkt dus voorbij.

Van Dale: Nieuwe Design Classic in de maak

dale

De 15de editie van De Dikke van Dale voegt zich in het rijtje Design Classics. Het vernieuwende ontwerp van Studio Joost Grootens uit 2015 krijgt de ene prijs na de andere. Het werd bekroond als Best Verzorgde Boek, kreeg een Language Industry Award, een internationale D&AD Award en onlangs nog een Golden Laus Award. Er is ook nog een nominatie voor de Dutch Design Award gekomen. Eind oktober wordt duidelijk of Studio Joost Grootens ook deze prijs zal krijgen.

Nieuwe papieren

nieuwepapieren

Gmund, Igepa, Geese Papier, Stone Paper en Mohawk hebben weer veel nieuws te melden over hun papieraanbod. Opmerkelijk is het nieuwe kleursysteem van Gmund. De nieuwsbrief van De Monsterkamer vertelt er meer over.

Designbranche krabbelt op

branchemonitor

De BNO Branchemonitor 2016 laat een licht herstel zien voor de designbranche. Dat is voor het eerst sinds 2009. Het rapport, waarin de cijfers over 2014 zijn verwerkt, bevat naast economisch nieuws ook informatie over andere trends in het vak.